Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi 'nden Aşure İkramı

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi 'nden Aşure İkramı
Editör: Aliağa Medya
13 Ağustos 2022 - 16:52

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi,  Muharrem ayı münasebeti ile aşure hayrı düzenledi.

Şube binasında yapılan aşure hayrına  başkan, yönetici ve yüzlerce üyesinin yanısıra, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ,CHP Kamil Okyay Sındır ,İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu ,Belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Serdar Berk ,Aliağa Ticaret odası Meclis Başkanı Adnan Saka , DİSK’e bağlı Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe  ve vatandaş lar katıldı.

Kazanlarda dualar eşliğinde pişirilen aşure konuklara ikram edildi. Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi yemekhanesinde düzenlenen aşure etkinliğinde Derneğin Dedesi Gökmen Savak Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin ve 12 imamların ruhuna dua yaptırdı. Duanın ardından hazırlanan aşureler, tek tek konuklara  ikram edildi. Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü, Muharrem orucu ve aşurenin Alevilerin değişmeyen geleneği olduğunu ifade ederek, aşurenin hep birlikte ve beraber lokmayı ortak paylaşmanın simgesi olduğunu söyledi.Başkan Süslü “Muharrem ayının ve aşurenin önemi Muharrem ayı Biz Aleviler için yas aydır, Matem ayıdır, Biz de Muharrem ayında gösterişe şatavata eğlenceye yer yoktur. çünkü Muharrem ayında Kerbelâ çölünde, yazitler tarafından susuz bırakılarak çocuk yaşlı genç demeden 72 canımız katledildi. onların anısına Muharrem ayında 12 gün yas  çeker oruç tutar onların yaşadığı acıyı yaşamaya çalışırız.  12 gün sonrasında birliğin beraberliğin ve bereketin simgesi olan aşureler pişirilir dağıtılır aynı zamanda Kerbela'da sağ kurtulan Zeynel Abidin için Kurtuluş kurbanları kesilir lokmalar dağıtırız.
Bugün burada da Aliağa'da  alevisiyle  sünnisiyle hep birlikte olmaya çalıştık, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, katılan katkı koyan acımızı paylaşan yanımızda olan yanımızda olamayıp ta gönlü bizimle olan herkese çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.