Alevi Kültür Derneği'nden Muharrem Aşuresi

Alevi Kültür Derneği Aliağa Şubesi, muharrem ayı etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlara aşure dağıttı

Alevi Kültür Derneği'nden Muharrem Aşuresi
Editör: Aliağa Medya
15 Eylül 2019 - 00:23
Alevi Kültür Derneği Aliağa Şubesi, muharrem ayı etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlara aşure dağıttı.Düzenlenen aşure etkinliğine Aliağalılar yoğun ilgi gösterdi.

Dernekte gerçekleştirilen etkinliğe siyasi partilerin temsilcileri, Aliağa’da faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri ve başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Muharrem ayı sonunda pişirilen aşure öğününe Aliağalı canlar yoğun ilgi gösterdiği  etkinlikte, birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Celal Süslü  yaptığı konuşmada Muharrem ayı vesilesiyle kavgasız ve gürültüsüz bir ülke istediklerini söyledi.Başkan Süslü "Muharrem ayı biz Aleviler için çok önemli bir aydır. Muharrem ayında tüm canların tuttuğu oruçlar yaptığı ibadetler, çektiği yaslar, yasadığı matemler kabul olsun. Bilindiği üzere Muharrem ayında insanlık tarihinin en zalimce işlenmiş katliamı vardır. Kerbela’da peygamberimiz Hz. Muhammed’in torunu Hz. Fatıma’nın ve Hz. Ali’nin oğlu Hz. Hüseyin’in ve 72 sahabesinin Muaviye’nin oğlu melun Yezid’in emri ile Kerbela çölünde şehit edilmesi vardır. O tarihten sonra Muharrem ayı biz Alevilere gözyaşıdır, zulümdür, kederdir, yastır matemdir. Kısacası sadece oruç tutmak değildir. Bütün bedeninle yasta olman demektir. 12 günün sonunda aşureler pişirilip Kerbela şehitleri ve 12 imamlar aşkına dağıtılır. Tüm canlara afiyet olsun. Allah kabul etsin.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Gökmen Savak dedenin verdiği duanın ardından aşureler dağıtıldı.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, telefon ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, yiyecek ve iç mekan