Alevi Kültür Derneği'nden Hızır Kurbanı Lokması

Alevi Kültür Derneği'nden Hızır Kurbanı Lokması
Editör: Aliağa Medya
21 Şubat 2022 - 01:21
Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi  1301 yıllık Hızır Orucu geleneğini sürdürüyor. Alevi Kültür Derneği  Aliağa şubesi  dernek binasında Hızır Lokması verildi.
Alevi Kültür Dernekleri Aliağa  Şubesinde canların katkılarıyla kesilen Kurban lokmaları Gökmen Savak dedenin verdiği duanın ardından dağıtıldı.
Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi’nin yemekhanesinde düzenlenen etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın yanı sıra Aliağa Belediyesi Personel Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, dernek yöneticileri, üyeleri, STK’ların Aliağa Temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi.
Dernek Başkanı Celal Süslü yaptığı konuşmada Alevi gelenekleri, inançları gereği bütün kâinatla birlikte yaradana da sonsuz bir sevgi ile yöneldiklerini, buna rağmen tarih boyunca sayısız zulme uğradıklarını, hep mazlum olduklarını belirtti. Bu nedenle, her zaman zalimin karşısında olan, darda, sıkıntıda kalmış, kimsesiz, biçare, garip ve mazlumların yanında olan Hızır’ın Alevi inancında ayrı bir yeri olduğunu belirtti. Okunan dualarının ardından gençler hazırlanan lokmaları dağıttı.