ALDER'de Naci Biçer Güven Tazeledi

ALDER'de Naci Biçer Güven Tazeledi
Editör: Aliağa Medya
11 Nisan 2022 - 00:49
Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) 8. Genel Genel Kurulu'nda 137 oyun 104 ’ünü alan Naci Biçer, 6. kez başkanlığa seçildi.
 
Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği’nin Genel Kurul Toplantısı, Aliağa Ticaret Odası M. Ender Özer Seminer Salonu'nda yapıldı. Kongrede adaylığını açıklayan isimler mevcut Başkan Naci Biçer ve Fikret Yılmaz  oldu.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede denetleme ve faaliyet raporu okunduktan sonra 3 yıllık Naci Biçer yönetiminin tüm faaliyetleri, denetleme raporları oy birliğiyle kabul edildi.
Divan Başkanlığı’nı Ziya Yıldız'ın, Divan Üyeliklerini ise Ajlan Akdoğan ve Emrah Başar'ın yaptığı kongrede kısa bir konuşma yapan başkan Naci Biçer, “Yönetim kurulumuz göreve gelince kısa, orta vadeli hedeflerini belirledi. Bu hedefler aynı zamanda yol haritamız oldu. Üç yıl içerisinde yaptığımız çalışmaları kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum. Barınağımız resmi haritalarda kayıtlara girmesi için seyir hidrografi ve oşunagrafi daire başkanlığı müracaat edilmiş deniz haritalarına koordinatlar ve su derinlik seviyesi ölçülerek resmî kayıtlara geçmiştir. Her yıl yönetim kurulu kararı ile kısa, orta ve uzun vade de hedefler belirlenir. Bu hedefler aynı zamanda yol haritamız olur. Derneğimizin faaliyetleri bu yol haritasına uygun olarak yürütülmektedir.

Barınak girişimizdeki deniz feneri belediye kontrolünden alınıp derneğimiz kayıtlarına geçmiştir. Kıyı Emniyet Müdürlüğüne müracaat edilip resmileşmesi sağlanmıştır. 2. sörvey işlemleri önümüzdeki günlerde yapılarak, 5 yıllık sertifika alınacaktır. Resif çalışması tekrar başlatılmış bakanlıkça ilk kabulü gelmiş olup, bu yıl inşallah 300 adet resifi denizle kavuşturmuş olacağız. Hayalet ağlar için Liman Başkanlığımıza müracaat edilmiş olup, Deniz Ticaret Odası ile ortak çalışma başlatılmıştır. Yıl içinde yaptığımız etkinlikler, pandemi dolayısıyla fazla yapılamamıştır. Yine de dalgıçlar tarafından dünya çevre temizlik gününde çöp ve atıkların temizliği yapılmıştır ”dedi.

İşte Yeni Seçilen Yönetim Kurulu Üyeleri

Yapılan konuşmaların ardından, 104 üyenin oyunu alan mevcut başkan Naci Biçer, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER)’ne seçildi. Diğer aday Fikret Yılmaz  32 oy alırken, 1 oy ise geçersiz sayıldı.
Seçim sonuçlarına göre yönetim kurulu asıl üye listesi Naci Biçer, Mustafa Akdeniz, Ergun Kırımlı, Ferhan Gürkan, Ahmet Taşkıran, Murat Yeşilbalkan, Remzi Yüksel’den oluştu.

Ajlan Akdoğan, Mert Tuna ,Kerem Şimşek’de  Denetleme Kurulu Asıl Üyesi,  Necdet Ergin ,Müjdat Turan ,Elvan Durak disiplin kurulu asil üyesi seçildi.