ALDER , Amatör balıkçı tekne barınağına engelli rampaları yaptı.

İzmir’in Aliağa ilçesinde Avcı Ramadan Park ve Rekreasyon Alanı bulunan amatör balıkçı tekne barınağına engelli vatandaşlarının  kullanımına yönelik olarak  Engelli rampaları yapıldı

ALDER , Amatör balıkçı tekne barınağına engelli rampaları yaptı.
Editör: Aliağa Medya
28 Mayıs 2019 - 02:30
İzmir’in Aliağa ilçesinde Avcı Ramadan Park ve Rekreasyon Alanı bulunan amatör balıkçı tekne barınağına engelli vatandaşlarının  kullanımına yönelik olarak  Engelli rampaları yapıldı.

Engelli vatandaşların  amatör balıkçı tekne barınağındaki teknelere binmelerindeki  engeller,  Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği(ALDER)  tarafından  engeli Vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla  engelli rampaları yapıldı.

Her alanda özgürce yaşama hakkı olan engelli bireylerin denizle buluşması amacıyla  engelli rampaları  yaptıklarını söyleyen  Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği(ALDER)  başkanı  Naci Biçer “Limanımıza engelli arkadaşlarımızın gelip gitmesinde sıkıntı oluyor. Denize gitmelerinde teknelere binmelerinde sıkıntı yaşıyorlar. Bunları önlemek için üç tane rampa ALDER’de engellilere engel kalmadı. Bütün engelli kardeşlerimizi bekliyoruz. Denize çıkabilirler, kayığa binebilirler, istedikleri aktiviteyi yapabilecekleri durumuna getirdik emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Aytaç Bayar , engellilerin ulaşım sıkıntısı olan birçok alan olduğunu dile getiren  Bayar “   unlardan bir tanesi de deniz kenarları ve sahiller. Naci başkanımız gibi görevli insanlar sayesinde gördüğünüz bu limana rahat girip çıkabiliyoruz. Tabi ki bunun Türkiye geneline de yayılmasını istiyoruz. Aliağa’mızdaki ALDER  gibi diğer ilçelerde de limanların giriş çıkışlarına rahatça kullanılmasını ve hatta gezi turlarında teknelere binmemiz için rampa veya gerekli asansör sistemleri yapılmasını gönülden diliyoruz. ALDER Başkanımızın bu konudaki duyarlılığından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu duyarlılığın diğer il ve ilçelerdeki dernek başkanlarına da örnek olup biz engellilerin ulaşımlarını sağlamalarını gönülden rica ediyoruz.  İfadesini kullandı.

Sağlık-Sen 1 No'lu Şubesi Engelliler Komisyonu Başkanı Musa Pala ise Bu tür uygulamaların diğer illerin ilçelerin deniz kenarı olan alanlarda örnek olmasın istediklerini belirten  Pala “ALDER başkanımız Naci Beye bu naif davranışından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz engellilerin zor olan hayatlarını bir nebze olsun bir dokunuşla iyi hale getirme çabalarını takdirle karşılıyoruz. Bu tür uygulamaların diğer illerin ilçelerin deniz kenarı olan alanlarda örnek olmasını diliyorum karada birçok sorunları aşmış olduğumuz görülmekte ama deniz ulaşımında teknelere çıkışımızda sahil bantlarındaki yüzme anlamında maalesef ki hala devam etmektedir. Bu tür davranışlar bütün il ve ilçe belediyelerine örnek olmalarını diliyorum. Naci başkanıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” Şeklinde konuştu.