Alaçatı Turizm Derneği'nden 'Kurallara uyalım' çağrısı

Alaçatı Turizm Derneği’nden ‘Kurallara uyalım’ çağrısı

 Alaçatı Turizm Derneği'nden 'Kurallara uyalım' çağrısı
Editör: Aliağa Medya
23 Şubat 2021 - 23:53

Vaka sayısının iller bazındaki durumuna göre Mart ayı ile kısıtlamaların kademeli olarak kalkabileceğinin açıklanmasıyla kafe ve restoran sahipleri dört gözle gelecek iyi haberi beklemeye başladı.

 

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu “Hem vatandaşlar hem işletme sahipleri hem de biz turizmciler, kafe ve restoranların açılmasını bekliyoruz" dedi. Bayraktaroğlu, kafe ve restoran sektöründe sadece Alaçatı'da sezonda 15 bin çalışan olduğunu, aileleri ile birlikte 50 bine yakın insanın süreçten olumsuz etkilendiğini söyledi. İşletme sahiplerinin dükkanlarının kapalı olmasına karşın kira, elektrik vb giderler ile stopajlarını ödemeye devam ettiğini ancak omuzlarındaki yükün her geçen gün arttığını belirtti.


"50 bin kişiyi kurtarabilirsiniz"

Maske, mesafe, hijyen kurallarına uymakla birlikte aşı uygulamasının başlamasıyla verilerin olumlu yönde seyrettiğini ifade eden Bayraktaroğlu, bunun kendileri açısında son derece sevindirici olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığının "Yerinde Karar" uygulaması ile İzmirlilere önemli bir görev düştüğüne dikkat çeken Bayraktaroğlu şöyle devam etti:

"Çeşme'yi, Alaçatı'yı özlediyseniz, bu dönemde her zamankinden çok daha fazla kurallara dikkat edin. Siz ne kadar uyarsanız bizler o kadar daha çabuk işletmelerimize kavuşuruz. Siz ne kadar kurallara uyarsanız sektörümüzdeki 50 bin kişiyi de kurtarmış olursunuz. Siz ne kadar kurallara uyarsanız sevdiklerinizle kafelerimizde, restoranlarımızda o kadar çabuk buluşup hasret giderirsiniz"

 

Turizmin, tüm sektörleri tetikleyen önemli bir lokomotif olduğunu belirten Bayraktaroğlu “Restoran ve kafelerin kapalı olması turizmin bütün katmanlarını kötü yönde etkiliyor. Alaçatı özelinde bir çok butik otel var. Bazılarının kendi bünyelerinde restoranı yok, dolayısıyla tercih edilmiyorlar. Bu yüzden kontrollü ve kademeli şekilde normalleşme sürecine başlamak için herkes üzerine düşeni yapmalı" dedi.


Sezona hazırlık

Kafe ve restoranların Mart ayı itibariyle "tedbirler ve yaptırımlar" olacak şekilde kontrollü olarak açılmasının turizm sezonu öncesi de önemli bir hazırlık olacağını söyleyen Bayraktaroğlu "Sağlık, hepimiz için önemli bir konu. Bu doğrultuda işletme sahiplerinin de, gelecek olan misafirlerin de tüm kurallara harfiyen uymaları gerekiyor" diye konuştu.