Akşener "  EYT'lileri nasıl sürekli gündemde tuttuysak  Gıda Güvenliğini gündemde tutacağız"

Akşener “  EYT’lileri nasıl sürekli gündemde tuttuysak  Gıda Güvenliğini gündemde tutacağız” Aliağa ziyaretinde ilk olarak İYİ Parti Aliağa ilçe binasının açılışını gerçekleştiren  Genel Başkan Meral  Akşener  Yaptığı  kısa konuşmanın ardından  gazetecilerin sorularını  yanıtladı .

Akşener "  EYT'lileri nasıl sürekli gündemde tuttuysak  Gıda Güvenliğini gündemde tutacağız"
Editör: Aliağa Medya
02 Şubat 2020 - 00:59
  Akşener “  EYT’lileri nasıl sürekli gündemde tuttuysak  Gıda Güvenliğini gündemde tutacağız”
Aliağa ziyaretinde ilk olarak İYİ Parti Aliağa ilçe binasının açılışını gerçekleştiren  Genel Başkan Meral  Akşener  Yaptığı  kısa konuşmanın ardından  gazetecilerin sorularını  yanıtladı .
 “  Ata Tohumu “
     İYİ Parti Aliağa  Genel Başkanı Meral Akşener’e       Geçen aylarda  İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş " ata tohumuna dönülmesi için çalışma yapılması" için Meclis’e araştırma önergesinin  hakkindeki sorumuza  karşılık   başkan Akşener “Yarın Çeşme ilçesine Yerel Tohum Takas Şenliği   şenliğine katılacağız gittiğimiz yerlerde yerli tohum konusunda  çitçilerimiz görüş alışverişiler yapıyoruz .Mesala gittiğimiz Antalya’da bazı yerlerinde Turizm  ağırlıklı olmayan yerde  Tarım  önde  idi. Oralarda  Yerli tohum ve Anadolu tohum üzerinde Çiftçilerimizle  orada görüş alışverişinde bulunduk .Gıda Dünyada en önemli Stratejik konusudur. Gıda Güvenliği .Dolayısıyla   Bu konun üzerinde duruyoruz .EYT’lileri nasıl sürekli gündemde tuttuysak  Gıda Güvenliğini gündemde tutacağız. Kulağı sağır, gözü görmeyen, ağaları bu konularda konuşmaya zorlayacağız ve göreceksiniz başaracağız.” İfadelerine Kullandı
 “Kamyoncu  Esnafın Sıkıntısı “
Son zamanlarda  Kamyoncu esnafının   yaşadıklarını  sıkıntıları ile  MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu kamyoncuların sorunlarını gündeme  taşıması  ve  bu konuda verilecek önergeye ilişkin  sorumuza  karşılık  Gene Başkan Merak Akşener  Kamyoncu esnafın sorunlarını bildiklerini ,İyi yönde  toplumun yararına  verilecek olan her önergenin  partisi olarak desteklediklerini ve destekleyeceklerini belirtti.
“Doğalgaz ’da  Artışı”
 Başka bir gazeteci tarafından  İYİ  Parti  Meral Akşener  geçen yıllara nazaran     Doğazgazda yüksek  fiyat artışların olmasıyla ilgili soruyu cevaplan Başkan Akşener” Bugün İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin, aylık ortalama 200 metreküp doğalgaz tükettiğini düşünün, sadece bunun maliyeti 360 lira. Buna en az 140 liralık elektrik faturasını da ekleyince, 500 lira sadece elektrik ve doğalgaza gitmiş oluyor. Yani vatandaşımın aldığı asgari ücretin dörtte biri sadece elektrik ve doğalgaz faturalarına gidiyor. Biz, asgari ücretlinin maaşının vergiden muaf olmasını düşünüyoruz dolayısıyla bunu da devamlı söyleyeceğiz. 3.600’ü devamlı-devamlı söyleyeceğiz. EYT’lileri devamlı söyleyeceğiz. Arkadaşlarım bu konuların peşini hiç bırakmayacak, çünkü bunlar reel problemler “dedi.