AK Partili Kırkpınar'dan Soyer'e renklerle değil sorunlarla ilgilen çağrısı

İzmir’in Foça ve Kiraz ilçelerinde yaşanan su sıkıntısına bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’dan geldi.

AK Partili Kırkpınar'dan Soyer'e renklerle değil sorunlarla ilgilen çağrısı
Editör: Aliağa Medya
22 Temmuz 2020 - 07:43
İzmir’in Foça ve Kiraz ilçelerinde yaşanan su sıkıntısına bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’dan geldi.

İzmir’in Kiraz ve Foça ilçeleri başta olmak üzere zaman zaman yaşanan su sıkıntıları vatandaşları çileden çıkarırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne siyasilerden tepki gelmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin plansız ve programsız iş yaptığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Dün Kiraz bugün Foça… İzmirliler büyükşehir belediyesinden hizmet beklerken, Büyükşehir Belediye başkanı duvarları rengarenk boyama işleri ile meşgul oluyor. Renklerin güzellik kattığından bahsederek, vatandaşların sorunlarını kulak arkası yapıyor” diyerek tepki gösterdi.
 
Kiraz’da yaşanan su sorunu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin siyasi davrandığına dikkat çeken Kırkpınar, “Kiraz Belediye Başkanımız Saliha Özçınar ilçede yaşanan su sıkıntısını dile getirerek arozözle sokaklarda su dağıttı. Özçınar, ilçedeki su sıkıntısının uzun süredir devam ettiğini ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu sorunu çözmediğini söyledi. Sayın Cumhurbaşkanımız DSİ iye gereken talimatı vermesine rağmen İZSU bu konu ile ilgili olarak hiçbir adım atmadı. Büyükşehir Belediyesi bu tutumu ile Kiraz ilçemizi cezalandırmaya kalkıyor. Ama başta Kiraz belediye başkanımız olmak üzere biz bu duruma hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Foça’da da su sorunu yaşandığına vurgu yapan Kırkpınar, “Geçtiğimiz yaz aylarında da Foça’da aynı sorun yaşanmıştı. Bu yılda aynı sorun yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi sorunları çözmek yerine görmezden geliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU tarafından, 16 Temmuz saat 10.00'dan 17 Temmuz saat 06.00'ya kadar kesinti yapılacağı bildirildi. Ancak kesinti 'Yeni hattın devreye alınamaması' gerekçe gösterilerek önce saat 12.00'ye sonra 17.00'ye ardından da 18 Temmuz günü saat 01.00'e uzatıldı. Foça’ya su ancak 19 Temmuz Pazar günü saat 17.00'de eski hat üzerinden kısa süreliğine verilebildi. Pazartesi günü de çalışmaların devam ettiği gerekçesiyle sabah saatlerinden 17.00'ye kadar kesinti tekrarlandı. Bu karışıklık içerisinde mağdur olan Foçalı hemşehrilerimiz denizden su taşıyarak ihtiyaçlarını giderdi. Vatandaşların sorunlarını çözmek yerine popülizm peşinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bir an önce şehrin sorunlarına el uzatmalı ve su sorunu yaşayan ilçelerimiz başta olmak üzere kent geneli bu sorunu çözüme kavuşturmalıdır” diye konuştu.
 
Kırkpınar, İzmir’in birçok ilçesinde asbestli içme suyu şebekesi bulunduğuna da vurgu yaparak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi geçmişte olduğu gibi bu dönemde de asbestli içme suyu şebekelerinin değişimi için hiçbir girişimde bulunmamıştır.  İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi asbestli boruların tespitini yapıp bir an evvel bu sorunu da gidermek için çalışma yapmalıdır” dedi.