Ak Partili Kırkpınar'dan Çağrı

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, yeni tip Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.  

Ak Partili Kırkpınar'dan Çağrı
Editör: Aliağa Medya
25 Mart 2020 - 00:51
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, yeni tip Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, ülkemizin maruz kaldığı virüs tehdidinin bertaraf edilmesi için devletimizin tüm imkânlarımızı seferber ettiğine dikkat çekti.  Kırkpınar, “Ülkemizin maruz kaldığı virüs tehdidinin en kısa sürede bertaraf edilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devlet olarak tüm imkânlarımızı seferber ettik. Bu süreçte en büyük görev hemşerilerimize düşüyor. Hemşerilerimizden istirhamımız, Kovid-19 tehdidi geçene kadar mümkün olduğu kadar evlerinden çıkmamalarıdır” ifadelerini kullandı.
 
“İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”
Özellikle son 17 yılda ülkemizde temel hizmet alanlarında ve altyapısında gerçekleştirilen büyük dönüşüm sayesinde Türkiye’nin bu sürece olabilecek en hazırlıklı şekilde yakalandığına vurgu yapan Milletvekili Kırkpınar, Ülkemizin uyguladığı dengeli politikalar bir yandan özel sektörün üretim gücünü desteklerden, diğer yandan eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi alanlardaki hizmetlerin kamu garantisiyle kesintisiz sürmesini sağlamıştır. Ülke olarak en başından itibaren bu hastalıkla ilgili gelişmeleri yakından izlemiş, tedbirleri de süratle alarak hayata geçirilmiştir. Biz önce insan diyen öyle bir medeniyetin ve  insanı yaşat ki devlet yaşasın diyen bir kültürün mensuplarıyız. Bunun için aldığımız her tedbir insanlarımızın hayatını ve geleceğini korumaya yöneliktir. Bu tür hastalıklar pek çok insanın farkında olmadan virüse maruz kalması ve yine farkında olmadan virüsü başkalarına bulaştırmasıyla yayılıyor. Sağlıklı insanlar hastalığı rahatça atlatırken, herhangi bir rahatsızlığı olan, bağışıklık sistemi zayıf kişiler ölümcül sonuçlarla karşı karşıya kalabiliyor. Henüz aşısı ve kesin tedavisi olmayan bu hastalıktan en iyi korunma yolu, virüsün bulaşmasını engellemektir. Özellikle hükümetimiz tarafından 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız için başlatılan sokağa çıkma yasağına büyüklerimizin hassasiyet göstermesini istirham ediyoruz. Kurumlarımız ve güvenlik güçlerimiz büyüklerimizin her türlü ihtiyacını karşılama noktasında her türlü önlemi almış bulunmaktadır” diye konuştu.
 
“SAĞLIK BAKANLIĞIMIZIN AÇIKLAMALARINI TAKİP EDELİM”
Alınan ve tavsiye edilen tedbirlerin hem kendimizi, hem de diğer insanların sağlığını koruma amaçlı olduğunu belirten Kırkpınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kovid-19 hastalığından en iyi korunma yöntemi, herkesin kendi kendine alacağı tedbirlerdir. Hiç kimse bencilliği veya özensizliği sebebiyle tüm toplumun sağlığını tehlikeye atma hakkına sahip değildir. Toplumun tamamının sağlığı ve huzuru için bireyler olarak her birimizin fedakârlıkta bulunma sorumluluğu vardır. Tedbirler de salgın riski ortadan kalkana kadar geçici olarak uygulanacaktır. Açıklanan tedbirlere hep birlikte hassasiyetle riayet edersek, evde kalma süresini 3 haftayla sınırlı tutabiliriz. Bu süreçte en çok hassasiyet göstermemiz gereken husus bireysel temizliğimize ve diğer unsurlar, bunun yanında diğer insanlarla olan mesafemize dikkat etmektir.  Bu süreçte, başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere resmi kurum ve kuruluşlarımızın açıklamalarını dikkatle takip etmelisiniz. Kamu hizmetlerinde, alışverişte, yakınlarımızla iletişimde ve daha birçok aktivitede internet teknolojisini ve telekomünikasyon imkanlarını kullanmaya, ibadetlerimizi evlerimizde eda etmeye, mümkün olduğunca ziyaretçi kabul etmemeye ve vaktimizi evlerimizde geçirmeye özen gösterelim.”
 
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR
Koronavirüs ile mücadelenin özverili ve fedakâr kahramanları olan sağlık çalışanlarına da teşekkür eden AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Her türlü zorluğa ve sıkıntıya göğüs geren tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum.  Sağlıkçılarımızın verdiği mücadele her şeyin üstündedir. Millet olarak sağlık çalışanlarımızın işlerini kolay kılalım. Gerekmediği müddetçe sağlık kurumlarımızı ve sağlık çalışanlarımızı meşgul etmeyelim” dedi.