AK Partili Erdem :"Aliağa Adalet Sarayı İhaleye Çıkarıldı"

AK Partili Erdem :"Aliağa Adalet Sarayı İhaleye Çıkarıldı"
Editör: Aliağa Medya
04 Aralık 2021 - 02:41
Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Aliağa’ya yeni bir Adliye binası kazandırmak için ihaleye çıkıyor.
Edinilen bilgiye göre yeni adliye binası, Yeni Mahalle’deki Eski Cezaevi binasının bulunduğu alana yapılacak.
Konu ilgili  açıklama yapan AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem   Adalet Bakanlığı Tarafından Aliağa ilçesinde  yapılacak olan Adalet Sarayı Binası  27 Aralık .2021 tarihinde ihale yapılarak 10 gün içerisinde yer teslimi yapılıp  650 takvim gününde de anahtar teslim bitirileceğini belirtti.
Başkan Erdem “1  Bodrum + 1 Asma  +  Zemin  + 3  Normal Kat olmak üzere toplam inşaat alanı 18.118, 46 m2 olan  Adalet   Sarayımız  , Ocak Ayında başlayıp, 2023  yılının ekim ayında hizmet vermeye başlayacaktır.
Her katı 3.000 metrekarenin üzerinde olan Adalet Sarayımız ; 18 bin m2 alanda yeni Ceza vb Mahkemelerinin de olacağı ve akıllı sistemle yönetilecek olan binamızda; sadece Aliağamıza değil bölgeye de büyük hizmet verecektir.
Aynı zamanda İzban hattıyla da buluşturularak ulaşım sorunu da yüksek derecede giderilecektir. Yapılacak Adliye Sarayı Mahalin de, Aliağa Belediyemiz tarafından da alt yapı, yol,yaya yürüme yolları, bisiklet yolları , otopark alanları, çevre rekreasyon alanları, aydınlatma, peyzaj , ağaçlandırma vb. çevre düzenleme çalışmaları da yapılmaktadır.
Mevcut Adliye Hizmet Binamız çok yetersiz kaldığından, biran önce yeni hizmet binamıza kavuşmak için, ilçemize yapılan tüm yatırımlarda olduğu gibi, gerekli destekleri  bizlerde  vereceğiz ve takipcisi olacağız.
Eski cezaevinin yerine yapılacak olan Adalet Sarayımızın,  İlçemize  , İlimize ve Memleketimize hayırlı olmasını dileriz.” İfadelerini kullandı.

“Soru Önerge Verilmişti.”

2011 yılında Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Osman Bağlar, Aliağa Adliyesi'nin ihtiyacı karşılayamadığını belirterek yeni bir adliye binası için girişimlere başladıklarını dile getirmişti.
Kasım 2019  tarihinde  ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, TBMM Plan Bütçe komisyonunda devam eden bütçe görüşmeleri esnasında Aliağa Adalet Sarayı Projesine gündeme getirerek  soru önergesi  vermişi.  MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun gündeme getirdiği Aliağa Adalet Sarayı Projesi ile ilgili Adalet Bakanlığından gelen yazılı cevapta şu ifadelere yer verilmişti.”Aliağa Adalet Sarayı Projesi 2019 yılı yatırım programında etüt proje karakteristiğinde yer almakta olup 15 bin 260 metrekare alana sahip adalet hizmet binası projesi tamamlanmıştır. Aliağa Adalet Sarayı 2020 yatırım programı inşaat karakteristiğine teklif edilmiştir”

Haber:İsmail Hakkı Ergün