AK Partili Dağ'dan esnafın otopark sorununa neşter... Sözümüz senettir!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, esnaf buluşması gerçekleştirerek, İzmir'de otopark ücretlerini yüzde 50 indireceğini, kent merkezlerinde otopark sorununu çözeceğini, ziyaretçilerin rahatlıkla esnaftan alışveriş yapacağını kaydetti. Dağ, İzmir esnafının markalaşacağını ve esnafın her daim kendisine ulaşabileceğini aktardı.

AK Partili Dağ'dan esnafın otopark sorununa neşter... Sözümüz senettir!
Editör: Aliağa Medya
06 Mart 2024 - 22:11
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (İESOB) ziyaret etti. Dağ'a MHP İzmir İl başkanı Veysel Şahin ve AK Parti Konak İlçe Başkanı Said Başdaş eşlik etti. Birlik Başkanı Yalçın Ata ve 128 oda başkanının yer aldığı esnaf buluşmasında Dağ, esnafın sorun ve taleplerini dinleyerek, esnaf için projelerini anlattı.
"DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Dağ, Şoföründen bakkalına, berberinden demircisine, lokantacısından marangozuna, çiçekçisine kadar her konuda esnaf ve sanatkarları tek çatı altında toplayan birliğimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bina temelinin sağlam olması ne kadar önemliyse esnafımızın güçlü olması da ekonomi için öyledir. Bugün zincir marketlerde bulamayacağınız bir husus var, evimizin anahtarını, çocuğumuzu emanet ettiğimiz yerdir. Esnafımız komşumuzdur, zor zamanımızda yanı başımızda bulduğumuzdur esnaf. Esnaflarımız, sanatkârlarımız bu kadar önemliyken onlara destek olmamak mümkün müdür? Merkezi ve yerel desteklerle yanınızda olmaya gayret ettik" dedi ve şunları kaydetti:
"SİYASİ HAYATIM BOYUNCA ESNAFIMIZA KULAK VERDİM"
Pandemi günlerinde dahi hibe, gelir kaybı ödemesi, düşük faizli, ertelemeli kredi desteğini hizmetinize sunduk. Depremde, selde, her türlü afette esnafın mağduriyetini giderdik. 4 dönem milletvekili olarak bu şehre hizmet ettim, her hafta meclis çalışmalarını tamamlayarak İzmir'e koştum. Her saha programında esnaf ziyareti yapmaya özen gösterdim. Ben sokağın nabzını, partimize olan teveccühü esnafın düşüncelerinden okumaya çalışıyorum. Siyasi hayatım boyunca esnafımıza kulak verdim, elimden geldiğince sıkıntıları çözme gayreti içinde oldum.
"SİZLERLE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
İzBB Adayı olarak değil bu şehrin şehr-i emini olmaya talibim. O şehirde nefes alan her canlının hayatını olumlu etkileyebilmektir şehr-i emin olmak. 1 Nisan sabahı işbaşına geldiğimizde tüm alt ve üst yapı sorunları için kolları sıvarken, bir taraftan da sizlerle olmaya devam edeceğiz.
"SÖZÜMÜZ SENETTİR"
Bizler İzmir her sokağına hakimiz. şehrin acil ihtiyaçları nelerdir, hepsini biliyoruz. 12 yıl vekilliğimiz boyunca şehrin sokaklarını adım adım gezdik. Her daim İzmir'de vatandaşların yanındaydık Bizim sözümüz senettir, burada söz veriyorum her aradığınızda ulaşacağınız bir başkan olacak. Biz belediye olarak sizin güvenceniz olacağız. Emanetinizi başımızın üstünde tutacağız.
"SU'DA YÜZDE 50 OTOPARK"
Eşsiz İzmir’imize kazandıracağımız projelerimizin her bir hemşehrimiz gibi şehrimizde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımızın da hayat kalitesini artıracağına, işlerini daha rahat bir ortamda yapmalarına imkan sağlayacağına inanıyorum. 11 ana başlıktan oluşan projelerimizde esnaf ve sanatkarlarımıza için özel olarak  düşündüğümüz, 1 Nisan’dan sonra da hızla hayata geçireceğimiz maddelere bakacak olursak; 1 Nisan itibariyle Su Ücret Tarifesinde yüzde 50 indirime gideceğiz.
 
"OTOPARKLARA YÜZDE 50 İNDİRİM"
Mevcut otopark tarifelerinde 1 Nisan 2024 itibariyle yüzde 50 oranında indirime gideceğiz. 5 yıl içerisinde yapacağımız toplamda 100 bin araç kapasiteli yer altı otopark projelerimizle bir sorunu daha bitireceğiz. Çok amaçlı olarak kullanılabilecek bu yer altı otoparklarımızın üzerinde spor salonu ve sanat merkezi gibi sosyal tesisler inşa edeceğiz.
"İZMİR'İ BULUŞMA NOKTASI HALİNE GETİRECEĞİZ"
“Yaşayan Kültür Park Projesiyle, İzmir Fuarı'na tekrar eski ruhunu kazandırmayı hedefliyoruz. Fuarın her köşesinde sanat, eğlence ve tarihin iç içe geçtiği, her yaştan İzmirlinin ve şehrimizi ziyaret eden herkesin keyifle vakit geçirebileceği bir alana
dönüştüreceğiz. İzmir'i bir kongre şehri yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Ulusal ve uluslararası kongreler, sempozyumlar ve toplantılar için modern, teknolojik altyapıya sahip mekanlarımızla, İzmir bilim, kültür ve iş dünyasının buluşma noktası haline getireceğiz.
"MEYDAN ALSANCAK"
Meydan Alsancak, kültürel ve sosyal etkenliklere ev sahipliği yapacak, esnek kullanım alanlarına sahip olacak. Açık hava sergiler, konserler, festivaller ve çeşitli topluluk etkinlikleri için ideal bir mekân haline gelecek. "Kalbim İzmir, Konak Atatürk Meydanı ve Kemeraltı Cazibe Merkez Projesiyle" bu bölge, yerel esnafın ve sanatçıların ürünlerini sergileyeceğiz. Ziyaretçiler alışveriş yapacak. Esnafın ve ziyaretçilerin otopark sorununu çözeceğiz. 
"ESNAFIN MARKALAŞLAMASINA ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ"
İzmir'imizin her köşesinde kuracağımız iş geliştirme ofisleriyle, küçük esnafımızın kurumsallaşma ve markalaşmalarına öncülük edeceğiz. Sanat akademileri kuracağız. 
ŞAHİN: "KENDİMİ SİZE YAKIN HİSSEDİYORUM"
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "Ben de esnaf çocuğuyum, kendimi size çok yakın hissediyorum. O yüzden geldim. İlk defa İzmir'de bir belediye başkan adayının yatırımları konuştuğunu, kavga, tartışma yapmadığına şahit oluyoruz. Bu bize çok güzel sonuçlar getirecek" ifadelerini kullandı. 
"HER BELEDİYEDE ESNAF MASASI İSTİYORUZ"
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, "yerel yönetimler teşkilatımız için büyük önem taşımaktadır. Yerel yönetimlerde esnaf temsiliyeti yeterli değil. Birinci talebimiz budur, esnaf arkadaşlarımızın işlerinin daha hızlı yapılması öncelikli talebimizdir. Her belediyede birer esnaf masası kurulmalı. Ancak esnaf ve sanatkarları mutlu olan toplum huzur ve refah içinde yaşayabilir. Camianın sorunlarının çözümü, sosyal sıkıntıların giderilmesine vesile olacaktır. Esnaflar kendilerine destek olan siyasetçileri unutmaz, vefasını gösterir" dedi. 
DAĞ'A PLAKET 
Ata, birliğin yeni toplantı odasına Birlik eski Başkanı Cemal Tercan'ın isminin verildiğini aktardı. Cemal tercan'ın oğlu Bülent Tercan AK Partili Dağ'a plaket verdi.