AK Parti İzmir'de büyük hareketlilik

AK Parti İzmir'de yerel seçim öncesi teşkilatta büyük çaplı değişim yaşanıyor. İl başkanı Saygılı, mevcut yönetimindeki bazı isimlerin istifasını alıp yerlerine yeni isimler atayacak. 16 ilçe yönetiminin de istifası istendi.

AK Parti İzmir'de büyük hareketlilik
Editör: Aliağa Medya
20 Eylül 2023 - 09:59

AK Parti İzmir'de büyük bir hareketlilik yaşanıyor. İl Başkanı Bilal Saygılı, 15 gün önce 14 ilçe başkanının istifasını almış bu isimlerin yerlerine yeni isimler atamıştı.
Saygılı pazartesi günü ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Topyantıda Saygılı'nın, "İl yönetiminde revizyon yapacağım. Çalışmamı Cuma gününe kadar tamamlayacağım" dediği öğrenildi. Saygılı'nın toplantıda yeni atanan 14 ilçe başkanına bir an önce belirlenen kriterlere göre yönetim listelerini hazırlama talimatı verdiği bildirildi.

Öte yandan 16 ilçe başkanına yönetimlerini güçlendirmesi adına yetki belgesi verildi. İlçe başkanları yönetimlerindeki bazı istifasını alıp yerlerine yeni isimler atayacak.

 

Yönetim Değişiyor
 

Göreve atandıktan sonra yönetiminde revizyona giden AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı bir revizyona daha gidecek. Yerel seçimlerde aday olmak isteyenlerin Saygılı'ya durumlarını bildirdikleri öğrenildi.

Gündeme Bakış'ın edindiği bilgiye göre, il başkanı partiye emek veren bazı isimlere yönetime almak için teklifte bulunduğu öğrenildi. 

Saygılı önümüzdeki hafta yeni listesini genel merkeze onaylatması bekleniyor.