AK Parti'de kongre heyecanı: Yeni yönetime İzmir'den 5 isim alacak

AK Parti'de kongre heyecanı: Yeni yönetime İzmir'den 5 isim alacak
Editör: Aliağa Medya
07 Ekim 2023 - 13:16
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek aday olduğu 4’ncü Olağanüstü Kongre’de MKYK listesi, yedek üye adayları, Merkez Disiplin Kurulu, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu için adaylar belli oldu. 76 kişilik yeni yönetimde İzmir’den 5 isim yer alacak.
Erdoğan'ın A takımında İzmir'den Hamza Dağ, Dilek Yıldız Büyükdağ yer alırken, İzmirli Cemal Bekle de Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu'nda görev alacak. AK Parti İzmir eski Milletvekili Binali Yıldırım ise listede yer almaması dikkat çekti.
Hamza  Dağ, Genel Başkan Yardımcısı, Eyyüp Kadir İnan Gençlik Kolları Genel Başkanı (doğal üye) ve İzmir Milletvekili, Dilek Yıldız Büyükdağ ise Kadın Kolları İzmir İl Başkanlığı görevlerini yürütüyor.
Öte yandan TBMM 26. Dönem İzmir AK Parti’nin eski roman milletvekili Cemal Bekle ise Genel Merkez Parti İçi Demokrasi HakemKurulu’nda asil üye adayı olarak kendine yer buldu.
AK Parti'nin 2019 yerel seçiminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Nihat Zeybekçi de MKYK listesinde yer aldı.
Ayrıca Son genel seçimde İzmir'den milletvekili adayı olan Emre Cemil Ayvalı ise MKYK'nın yedek listesinde yer aldı.