ADD  Aliağa Şubesinden Diyanet İşleri Başkanı Hakkında Suç Duyurusu

ADD  Aliağa Şubesinden Diyanet İşleri Başkanı Hakkında Suç Duyurusu

ADD  Aliağa Şubesinden Diyanet İşleri Başkanı Hakkında Suç Duyurusu
Editör: Aliağa Medya
30 Temmuz 2020 - 08:40
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi üyeleri Ayasofya Camiinin yeniden ibadete açılışında yaptığı konuşma nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundu. ADD üyeleri Ali Erbaş’ın İstanbul’u düşman işgalinden kurtararak ikinci kez fetheden Gazi Mustafa Kemal’i anması gerekirken lanet okuduğunu belirterek hakkında gerekli kovuşturmanın yapılmasını ve kamu davası açılmasını talep ettiler.
ADD Aliağa  Şube Başkanı Suat Kıvılcım Çağan ve üyeler suç duyurusuna ilişkin dilekçelerini Aliağa Cumhuriyet Başsavclıığı’na teslim ettiler.
ADD’nin suç duyurusunda bulunmasının ardından Eğitim-İş Sendikası Aliağa Temsilciği binasında basın açıklaması yapıldı. ADD’nin basın açıklamasına Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri destek verdi.
Sadece birkaç günlük olaylara, gelişmelere bakıldığında Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik niteliklerinin içinin tamamen boşaltıldığının görüldüğünü, zayıflatıldığını ve son vuruşun beklendiğini söyleyen Başkan Suat Kıvılcım” “Türk Milleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin varlık nedenlerinden, Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıldönümüne denk getirilen, Ayasofya’nın ibadete açılması sırasında, Ali Erbaş’ın Büyük Atatürk’e yönelik, hadsiz ifadeleri sıcaklığını korumaktadır. Ali Erbaş’ın bu sözlerinden daha vahimi devlet yöneticilerinin, tüm üst düzey komuta kademesinin, yargı temsilcilerinin huzurunda bu konuşmayı yapmaya cüret etmesidir. Büyük Atatürk’ü hutbelerden çıkaran, anmayan ve bir kez bile rahmet dilemeyen Ali Erbaş’ın “Atatürk’e dua edilir” ifadeleri aldatmacadır.” dedi.
Basın açıklamasının sonlarında Atatürk'ün kurduğu devlette memur olan bir şahsın, Atatürk'e dil uzatamayacağını  altını çizen  Başkan Çağan” Atatürk ve silah arkadaşları olmasa belki bu coğrafyada bir daha namaz dahi kılınamayacağını idrak edemeyen bir şahıs, bu aziz milletin şanlı tarihi hakkında ileri geri konuşamaz. Aile içinde üvey olan kadınların kimlere helal olduğu gibi sapkınlıkları fetva diye yayınlayan, kendi devletin bütçesinden aslan payını alıp, lüks zırhlı aracına binerken israfın ne kadar günah olduğundan dem vuran Diyanet İşleri Başkanı, bu son konuşmasıyla bardağı taşırmamış, kırmıştır. Haddini, kendini, yaşadığı ülkenin yakın tarihini bilmeyen Diyanet İşleri Başkanı, derhal görevden alınmalıdır. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş görevden alınmadığı takdirde Ata'sına her zaman vefalı olan bu millet, elbet sessiz kalmayacaktır.” Şeklinde konuştu.