Acar Ve Çelik'e Hakaret Cezası

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve önceki dönem MHP’li Belediye Meclis Üyesi Hilkat Çelik’in, CHP’li ve AK Partili belediye meclis üyelerine hakaret ettikleri iddiasıyla açılan dava sonuçlandı.

Acar Ve Çelik'e Hakaret Cezası
Editör: Aliağa Medya
09 Temmuz 2020 - 07:01
2018 yılı Temmuz ayında gerçekleştirilen Aliağa Belediye Meclis Toplantısı’nda meclis üyelerine hakaret ettikleri iddiasıyla meclis üyelerinden bazılarının şikayeti üzerine Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve önceki dönem MHP’li Belediye Meclis Üyesi Hilkat Çelik hakkında dava açılmıştı. Bir süredir devam eden dava 6. duruşmada sonuçlandı. Aliağa 1.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında dönemin CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri; Erol Güngör, Bahar Deniz ve Ulviye Öztürk ile AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uzunoğlu mağdur sıfatıyla yer aldığıu duruşmada dönemin Belediye Başkanı Serkan Acar ve Belediye Meclis Üyesi Hilkat Çelik “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan TCK’nın 125/1 maddesi delalati ve 125/3 maddesi uyarınca suçlu bulundu.

Mahkeme kararına göre sanıklar ayrı ayrı 365’ed tam gün adli para cezası ile cezalandırıldı. Sanıkların eylemi birden fazla kişiye karşı gerçekleştirmiş olmaları nedeniyle verilen ceza ¼ oranında artırılarak 456’şar tam gün para cezasına dönüştürüldü.

Hüküm daha sonra sanıkların yargılama sürecindeki davranışları dolayısıyla 1/6 oranında indirilerek 380’er tam gün adli para cezasına çevrildi. TCK’nun 52/2 maddesi uyarında günlüğü takdiren 20 TL’den hesaplanan adli para cezası Aliağa belediye başkanı Serkan Acar ve dönemin belediye Meclis Üyesi Hilkat Çelik için 7 bin 600 lira olarak belirlendi.

HÜKÜM ERTELENDİ

Aliağa Birinci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen ceza, sanıkların denetim süreci içerisinde kasten yeni bir suç işlememeleri kaydıyla beş yıl geri bırakıldı. Acar ve Çelik’in bu süre zarfında yeni bir suç işlemesi halinde mevcut cezanın da işleme konulacağı belirtildi.

Sanıklar ve mağdurlar tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içerisinde Karşıyaka Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunabilecek.