ABD'nin HAARP Gemisi Ege'de!

ABD'nin HAARP Gemisi Ege'de!
Editör: Aliağa Medya
03 Kasım 2020 - 12:29

Türkiye Covid-19 salgını ile mücadeleye odaklanırken, Ege kıyılarımızda karanlık bir ABD gemisi ortaya çıktığı iddia edildi. Milli Gazete'nin haberine göre, Dünya’nın birçok coğrafyasında yapay depremler oluşturduğu, meteorolojik hava hareketlerini doğrudan etkileyerek iklim şartlarını bozduğuna ilişkin tartışmalarla sürekli gündeme gelen Amerikan HAARP gemisinin, Çanakkale açıklarına demir atması tedirginliğe yol açtı. Ülkemiz ve dünya gündemi Covid-19 salgını ile mücadeleye odaklanırken, Ege kıyılarımızda karanlık bir ABD gemisi ortaya çıktı. ABD envanterinde sismik araştırma gemisi olarak geçen ancak uluslararası kamuoyunda taşıdığı HAARP teknolojisi nedeniyle “Sismik Savaş Gemisi” olarak tanınan gemi, Yunanistan açıklarından gelerek Çanakkale ile İzmir arasına demir attı.

SİSMİK SAVAŞ GEMİSİ
Uluslararası kamuoyunda “Sismik Savaş Gemisi” olarak adlandırılan sismik araştırma gemisi, Çanakkale açıklarına demir attı. Tüm dünya ve ülkemiz koronavirüs salgını ile uğraşırken, depremlere neden olduğu yönünde uluslararası kamuoyunda birçok tartışmaya neden olan teknolojiyi taşıyan geminin Ege kıyılarına demir atması kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

 

İRAN’DAKİ DEPREMLER İLE YAKIN ZAMANDA GÜNDEME GELDİ
ABD’nin bu karanlık gemisinin adı en son, bu yılın Ocak ayında İran’da peş peşe gerçekleşen depremler ile gündeme gelmişti.

* İranlı General Kasım Süleymani suikastı sonrası, misilleme olarak Irak’ta bulunan ABD üsleri, İran tarafından vurulmuştu. Bu olayın hemen ardından İran’da nükleer santrallerin olduğu bölgede art arda depremler meydana gelmişti. Depremlerin yaşandığı dönemlerde ise geminin Hürmüz açıklarında bulunması tartışmalara neden olmuştu.

GEMİYE MİLLİ YÜZÜCÜ SUNAÇOĞLU'NDAN TEPKİ GELDİ
* Geminin kıyılarımızda demirlemesine ilk tepki milli rekortmen sporcu Alper Sunaçoğlu’ndan geldi. Sunaçoğlu, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, geminin olduğu alana yüzeceğini belirterek, “Bu platform ülkemiz için de, bölge ülkeleri ve komşu ülkeler için de çok ciddi tehlike arz etmektedir” dedi.

AKADEMİSYENLER HAARP İDDİALARINA İNANMIYOR

Amerika Birleşik Devletleri’nin karanlık gemisi olarak adlandırılan HAARP’a yönelik tartışmalar sürerken, bazı deprem uzmanları HAARP projesini inandırıcı bulmadıklarını belirtiyor. HAARP iddialarını eleştirenlerin başında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği eski Bölüm Başkanlarından Prof. Dr. Doğan Perinçek geliyor. Perinçek Amerikan gemisinin Ege’de bulunmasının HAARP’le alakalı olmadığını, NATO faaliyetleri kapsamında Rusya, Çin ve Kuzey Kore gibi ülkelerin füze hareketlerini izlemek için gerçekleşmiş olabileceğini söylüyor. Ankara Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği eski bölüm başkanlarından Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Başokur ise, “Bu tür komplo teorileri, emperyalistlerin sihirli güçleri olduğu ve yenilemeyeceği kanısını pekiştirmek için yine emperyalistler tarafından yayılır” sözleriyle HAARP iddialarını bilimsel bulmadığını ifade etti.

 

YAPAY DEPREM OLUŞTURMAK İÇİN KULLANILIYOR İDDİALARI…

Uluslararası birçok teoriye göre ise HAARP projesi, yapay depremler oluşturmak, belirli bir bölgede haberleşmeyi kesmek, elektronik cihazların çalışmasını durdurmak, olabilecek büyük şiddetli bir depremi küçük parçalara bölerek önlemek ve iklim koşullarına müdahale etmek gibi işlemler için de kullanılıyor. Bu yılın Ocak ayında İran’da peş peşe gerçekleşen depremler ile gündeme gelen ABD’nin bu karanlık gemisinin adı en son geçtiğimiz günlerde İstanbul ve çevresinde hissedilen depremle de gündeme geldi.

FARKINDALIK İÇİN YÜZEREK AMERİKAN GEMİSİNE ÇIKACAKLAR

ABD’nin Ege’ye demirlediği HAARP gemisini gündeme taşıyan milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, Çanakkale’ye demirleyen HAARP gemisinin ülkemizde faaliyet göstermesine tepki olarak bir grup vatanseverle birlikte farkındalık oluşturmak için yüzerek gemiye çıkacaklarını duyurdu. Amerikan gemisinin Ege’deki faaliyetlerini protesto etmek için tüm dünya milletlerinin ortak tepki oluşturması için farkındalık eylemi yapacaklarını söyleyen Sunaçoğlu: “Artık savaşlar tank top ve tüfekle olmuyor. Bu platform ülkemiz için de bölge ülkeleri ve komşu ülkeler için de çok ciddi tehlike arz etmektedir. 21 Nisan 2020 gününden itibaren bir gece ansızın platformun olduğu bölgeye yüzerek, platforma çıkacağız. Eylemimizin başlangıç yeri bizde saklıdır. Eyleme ait görüntü video ve fotoğraflar canlı yayın ortamında sosyal medya hesaplarımız üzerinden sizlere iletilecektir’’ mesajını paylaştı.

HAARP PROJESİ NEDİR?

Şu an kıyılarımıza demirleyen HAARP teknolojisi, ilk kez Radyo elektronik vericisi kısa adıyla 1997 yılında devreye girdi. Sırp bilim adamı Nikola Tesla’nın teorilerinden yola çıkılarak yapılan istasyon 3.5 megavat gücünde ve 10 MgHz boyundaki dalgaları iyonesfere gönderebiliyor. Belirli bir alan üzerinde güneşten bin misli daha kuvvetli enerji gönderebilme özelliği taşıyan bu teknolojiyi değerlendiren uzmanlara, bu yapay ışınların yeryüzünden 600 km yüksekte yansıtılarak dünyanın herhangi bir bölgesine yönlendirilmesi ile o bölgede mikrodalga fırın etkisi oluşturuyor. Pentagon tarafından kontrol edilen ve ABD ordusunun hizmetinde olan proje ile ilgili ABD’li yetkililerin açıklamaları da kendilerini ele veriyor. Yetkililer HAARP teknolojisinin işlevlerini şöyle sıralıyor: “Gelebilecek füzeleri havadayken imha etme, toprağın altında incelemeler yapma, denizaltı gemileriyle haberleşmeyi kolaylaştırma ve atmosferin durumuna müdahale etme”

Kaynak: MilliGazete