74 gün sonra  Aliağa'da ilk Cuma namazı

74 gün sonra  Aliağa’da ilk Cuma namazı

Editör: Aliağa Medya
29 Mayıs 2020 - 14:39

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri çerçevesinde 16 Mart`ta toplu ibadete kapatılan  Aliağa ,ilçesindeki camiler, bugün kılınan cuma namazıyla birlikte tekrar ibadete açıldı.

 "Fatih Cami "

Corona virüs tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı, Aliağa ilçesinde belirlenen camilerde kılındı. Vatandaşlar, belirlenen camiler arasında yer alan Fatih Camisi'ne gelerek namaz saatini bekledi.

İlk cuma namazını imam  Gazali Ateş , Fatih Camisi'nde kıldırdı. Ateş , Cuma hutbesinde, sosyal mesafeye dikkat edilmesi uyarısında bulundu. İstanbul'un fethinin 567'nci yıldönümünde yeniden kılınmaya başlanan cuma namazında, hutbenin konusu da fetih ruhuydu. Hutbede fetih ile ilgili, "Aziz İstanbul'un kapıları 29 Mayıs 1453 günü muazzam bir fetihle İslam'a ve şanlı medeniyetimize açılmıştı. Ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Salgın hastalık sebebiyle bir süredir kapalı olan camilerimizin kapıları da yine bugün aziz milletimize ve değerli cemaatimize açılıyor. Fethin coşkusu ile camilerimize kavuşmanın sevincini bir arada yaşıyoruz. Bu büyük nimetin kıymetini bilelim. Sorumluluğumuzu unutmayalım. Tedbirlere hassasiyetle uyalım. Cuma namazının farzının kılacağız .Ardından  birbirimizle musafaha  etmeden  fiziki mesafeye dikkat ederek ve  görevlilerimizin  yönlendirmelerine uyarak buradan ayıracağız " ifadeleri yer aldı.

“Merkez Cami”

2,5 aydır cuma namazlarının cemaatle kılınmadığı  tarihi merkez  Camisin önünde  bulunan demokrasi  alanında Vatandaşlar, mesafe ve maske kuralına uyarak cuma namazı kıldı.