4 Şubat Dünya Kanser Günü'nde Ziyaret

4 Şubat Dünya Kanser Günü dolasıyla İzmir Buca Ak Parti Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Okan Güngör, Sivil Toplum Başkanı Abdurrahman Kalkan, Yerel Yönetimler Başkanı Eren Dalda, Yeni Seçmen Başkanı Musa Gündoğdu ve Başkan Danışmanı Alper Türkmen, Kanserle Mücadeleyi Destekleme Derneği’ni ziyaret etti.

4 Şubat Dünya Kanser Günü'nde Ziyaret
Editör: Aliağa Medya
04 Şubat 2021 - 12:01
Gerçekleştirilen ziyarete Dernek Başkanı Mevlüt Yılmaz ve Dernek Başkan Yardımcısı Dilek Yılmaz ile dernek üyeleri de katıldı. Yapılan ziyarette kanserle mücadele ile ilgili sohbet, planlanan projeler ile faaliyetler hakkında görüşler paylaşıldı. 
4 Şubat Dünya Kanser Günü dolasıyla yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getiren Yılmaz, Ak Parti’ye ve Buca Gençlik Teşkilatına teşekkür etti.
4 Şubat Dünya Kanser Günü dolasıyla yaptığı açıklamada Yılmaz, “Hepimizin bildiği üzere Devletimiz ve hükümetimiz, son yıllarda sosyal devlet olmanın gereği olarak kanserle mücadelede vatandaşlarımızın daha huzurlu ve mutlu olması için birçok önemli çalışmalar yürütmektedir.
Hastanelerimiz de kanserle mücadelede erken tanı, bilinçlenme gibi koruyucu önlemlerin yanı sıra akıllı tedavi yöntemleri de öne çıktı. Kişiye özgü tedavide hastaya hangi ilaç fayda sağlayacaksa onun belirlendiğini, tespit edilen tümöre faydası olacak ilacın kullanıldığını belirtti. Genetik değişikliklere yönelik ilaçlar araştırılıp bulunduktan sonra kanser tedavisindeki başarı artmaya başladı. Yine de kanserin tedavisine yönelik daha çok yol olduğunu belirten Yılmaz, “Şu an için bazı moleküller ve akıllı ilaçlar var ve sürekli yenileri de tedavilere ekleniyor. Tedavide yeni akıllı ilaçların keşfi ve immünoterapi gibi birçok farklı ilaçlar ile kanser tedavisinde ve yürütülen çalışmalarla şimdi olduğundan çok daha güçlü olacağız” dedi.
4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde “Erken tanı hayat kurtarır”, “Kanserden korkma, geç kalmaktan kork” ve “Erken tanı hayat kurtarır” sloganlarının önemine dikkat çeken Yılmaz, tüm kanserler için erken dönemde tespit edildiğinde tamamen iyileşmenin mümkün olduğunu söyledi. Geç kalındığında ise tamamen iyileşme mümkün olmasa da daha uzun ve kaliteli yaşam sağlanabildiğine dikkat çekti.
Yılmaz, “Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de her yıl ortalama 163 bin kişiye kanser tanısı konuyor. Dünya Sağlık Örgütü ise daha vahim bir tabloya işaret ediyor. Yapılan araştırmalar tablonun bu şekilde devam etmesi halinde 2030 yılında tüm dünyada 22 milyon yeni tanı konulacağını gösteriyor” dedi. 
Sıcak karşılamadan dolayı teşekkür edip, çiçek takdim eden Ak Parti Buca Gençlik Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Abdurrahman Kalkan, “4 Şubat Dünya Kanser günü dolasıyla kanserle mücadelede toplumun farkındalığını arttırmak, toplum bilincinin geliştirilmesi amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdik. Kanserle mücadelede Buca’mızı temsil eden Kanserle Mücadeleyi Destekleme Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Çabalarını takdir ediyoruz” dedi.
Kalkan, Sağlık Bakanlığımızın “Sağlıkta Dönüşüm Programı” ile toplum tabanlı kanser taramalarına yönelik, ülke genelinde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) kurulmuş olup hâlihazırda ülkemizde 33’ü mobil olmak üzere 198 adet KETEM mevcuttur. KETEM ve aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz olarak meme kanseri, kalın bağırsak kanseri, rahim ağzı kanseri taramaları yapılmakta ve 30-65 yaş arası kadınlarımız 5 yılda bir yaptırabildikleri bu testlerle taranmaktadırlar” dedi.