30 Ağustos kutlamalarına katılan Soyer'den mesaj: "Muğla'dan İzmir'e pasaportla geliyor olabilirdik"

30 Ağustos kutlamalarına katılan Soyer’den mesaj: “Muğla'dan İzmir'e pasaportla geliyor olabilirdik”

30 Ağustos kutlamalarına katılan Soyer'den mesaj: "Muğla'dan İzmir'e pasaportla geliyor olabilirdik"
Editör: Aliağa Medya
31 Ağustos 2020 - 10:20
İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Resmi törenler Kadifekale Şehitliği ziyareti ile devam etti. Törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Muğla'dan İzmir'e pasaportla geliyor olabilirdik. O zaferle muazzam cennet coğrafya, atalarımızdan bize miras kaldı” dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, CHP İzmir milletvekilleri Atila Sertel, Kani Beko, Özcan Purçu, Murat Bakan, Bedri Serter, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, AK Parti İzmir milletvekilleri Necip Nasır ve Yaşar Kırkpınar, MHP İzmir milletvekilleri Tamer Osmanağaoğlu, Hasan Kalyoncu ve kentteki üniversitelerin rektörleri katıldı. Program sonunda gazetecilerin günün anlamına ilişkin sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Muğla'dan İzmir'e pasaportla geliyor olabilirdik. Ama o zaferle aslında bu muazzam cennet coğrafya, atalarımızdan bize miras kaldı. O nedenle bu zafer çok kıymetli bir zafer. İliklerimizde hissediyoruz. Dilerim ki ülke deki tüm insanlar da aynı hisleri taşıyordur. Bu zafer bizim var oluşumuzun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun ilk müjdecisi. O nedenle çok kıymetli” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri Kadifekale Şehitliğine geçti. Burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitleri için dua okundu. Tören, şehit mezarlarına karanfil bırakılmasının ardından son buldu.