İzmir'de 22 FETÖ şüphelisinden 3'ü tutuklandı

İzmir'de 22 FETÖ şüphelisinden 3'ü tutuklandı
Editör: Aliağa Medya
08 Ekim 2021 - 09:39
İzmir’de Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmada,  geçmişte kentteki büyük enerji şirketlerinde çalışan ve bir kısmı halen çalışmakta olan şüphelilerinde bulunduğu toplam şüpheliden 3'ü tutuklandı, 15'i adli kontrol şartı ile 4'ü de emniyetten serbest bırakıldı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile FETÖ/PDY örgütünün deşifresine yönelik olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında, haklarında örgütle irtibatlarını gösterecek nitelikte beyan,Bylock Kullanıcısı, Bank Asya Hesabı, KHK Kapsamında Kapatılan Dernek Uyeliği ve SGK kaydı olduğu anlaşılan ve Bylock içerik incelemeleri kapsamında isminin Bylock konuşmalarında geçtiği tespit edilen aralarında kentteki büyük enerji şirketlerindeç çalışan zmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyon neticesinde hakkında gözaltı kararı olan 22 Şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Yapılan gerekli çalışmalar sonucunda 22 şüpheliden 4'ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 18 şüpheliden 3'ü şahıs tutuklanırken, 15 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.