2019'DA 23 KİTAP ALİAĞALILARLA BULUŞACAK

Son beş yılda akademik çalışmalara verdiği destekle Aliağa’nın 8 bin 500 yıllık uygarlık geçmişini birçok kültür yayını ile kitapseverlerle buluşturan Aliağa Belediyesi, 2019 yılında Aliağalıların beğ

2019'DA 23 KİTAP ALİAĞALILARLA BULUŞACAK
Editör: Aliağa Medya
30 Mart 2019 - 15:14

Son beş yılda akademik çalışmalara verdiği destekle Aliağa’nın 8 bin 500 yıllık uygarlık geçmişini birçok kültür yayını ile kitapseverlerle buluşturan Aliağa Belediyesi, 2019 yılında Aliağalıların beğenisine sunacağı 23 kitap projesini de açıkladı.


 Aliağa’nın ilk çağlara uzanan uygarlık izlerini, kültürel mirasını, coğrafik yapısını, arkeolojisini ve balıkçı kasabasından dev bir sanayi kentine hızla dönüşümünü “Aliağa Kent Kitaplığı” yayınları ile derleyen Aliağa Belediyesi, başucu niteliğinde olacak yeni eserlerin çalışmalarını 2019 yılda da yoğun bir şekilde sürdürecek.


 TOPLAM 34 KİTAP


Aliağa Kent Kitaplığı’na beş yılda 10 kitabın yanı sıra bir adet de çocuk kitabı kazandırıldı. Yıl sonuna kadar basımı tamamlanacak olan 19 kitap ve dört çocuk kitabı daha okuyucu ile buluşacak. Bu sayede toplam 34 kitap Aliağalılarla buluşturulmuş olacak.


 3 BİN 180 SAYFALIK DEV ARŞİV


Aliağa Belediyesi son beş yılda “Aliağa Kent Kitaplığı” adı altında yayınladığı; 120 sayfalık “Aliağa’nın Antik Kentleri”, 432 sayfalık ‘Aliağa Çevresi ile Birlikte, Güzelhisar’, 320 sayfalık “Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, Belgeler ve Yeni Araştırmalar, 1.Cilt”, 600 sayfalık “İlk Çağ’dan 21. Yüzyıla Aliağa Tarihi”, 400 sayfalık ‘Arkeoloji, Tarih, Coğrafya, Turizm ve Kültürüyle Geçmişten Günümüze 1.Aliağa Sempozyumu’, 446 sayfalık “Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, Son Araştırmalar ve Disiplinler Arası Çalışmalar, 2.Cilt”, 215 sayfalık “Tapu Tahrir Defterlerine Göre 16. Yüzyılda Güzelhisar”, 247 sayfalık “Seyyahların İzinde Aliağa ve Çevresi 17-20. Yüzyıl”, 200 sayfalık “Aliağa ve Çevresindeki Antik Kentler, Kyme, Myrina, Gryneion, Tisna, Elaia, Aigai, Larisa”, 120 sayfalık “Aliağa Coğrafya Atlası” ve serinin ilk çocuk kitabı 80 sayfalık “Aliağa ve Çevresinde Oynanan Geçmişten Günümüze Çocuk Oyunları” ile Aliağa’ya çok değerli bir kültür hazinesi kazandırdı.


 2019’DA 23 KİTAP OKURLARLA BULUŞACAK


Aliağa Belediyesi, 2019 yılında da birbirinden değerli yeni 23 eseri Aliağalıların beğenisine sunacak. 4 kitap çocuk serilerinden oluşacak. Okuyucu ile buluşturulması planlanan kitap projeleri şöyle; “Öyle Bir Geçer ki Zaman (Fotoğraflarla Bir Aliağa Nostaljisi)”, “Aliağa’da Sanayileşme”, “İyi İnsan, Başarılı Sporcu, Sağlıklı Yaşam: FUTBOL”, “Aliağa’da Yenebilir Otlar ve Ot Yemekleri”, “Aliağa Bölgesi’nin Ağaç ve Bitki Türleri”, Aiolis’ten Aliağa’ya Doğal Çevre Değişmeleri”, “Aliağa Kuş Cenneti ve Güzelhisar Deltası: “Aliağa’nın Kuşları”, “Aiolis Bölgesi Arkeoloji ve Disiplinler Arası Araştırmalar Sempozyumu Bildirileri”, “1983 Aliağa İmar Plan Çalışmaları: Aliağa’nın İlk İlçe Planlaması”, “Aliağa Gezi ve Turizm Rehberi”, “Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları 3.Cilt”, “Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları 4.Cilt”, “Aliağa Ansiklopedisi 1.Cilt”, “Kurtuluş Savaşında Aliağa ve Çevresi”, “Osmanlı’dan Günümüze Basında Aliağa”, “Aliağa’nın Lezzetleri: Unutulmaya Yüz Tutan Lezzetler ve Yöresel Tatlar”, “Galata’dan Aliağa Çiftliğine: Baltazzi Ailesi”, “2.Aliağa Sempozyumu Bildirileri”


 2019’DA BASIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇOCUK SERİLERİ


Aliağa’nın tarihi, arkeolojisi, sosyal ve kültürel yaşamına ışık tutan eserlerin yanı sıra çocuklar için de hem eğitici hem de eğlenceli niteliklere sahip kitaplar hazırlanacak. Aliağa Kent Kitaplığı’nın çocuk serileri kapsamında; “Serkan Abi Depremi Anlatıyor”, “Serkan Abi Antik Kentleri Anlatıyor”, “Serkan Abi Çevreyi Anlatıyor”, “Serkan Abi Trafiği Anlatıyor” isimli yayınlar tüm çocuklara ücretsiz olarak dağıtılacak.


 YOĞUN TALEP ÜZERİNE İKİNCİ BASKILAR GELİYOR


Yıl sonuna kadar basımı gerçekleştirilecek eserlerin yanı sıra önceki yıllarda basılmış fakat okurlar tarafından yoğun talep gören yayınların da ikinci baskıları yapılacak. Bu çerçevede “İlk Çağ’dan 21. Yüzyıla Aliağa Tarihi”, Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, Belgeler ve Yeni Araştırmalar, 1.Cilt”, Seyyahların İzinde Aliağa ve Çevresi 17-20 Yüzyıl” ile “Aliağa ve Çevresinde Oynanan Geçmişten Günümüze Çocuk Oyunları”nın ikinci baskıları okurlara yeniden ücretsiz olarak dağıtılacak.