159 Meslek Lisesinden, Deprem Bölgesi İçin 10 Bine Yakın Soba Üretimi

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere gönderilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığının talepleri doğrultusunda Meslek liselerinde çadır içi soba imalatı başladı.

159 Meslek Lisesinden, Deprem Bölgesi İçin 10 Bine Yakın Soba Üretimi
Editör: Aliağa Medya
12 Şubat 2023 - 17:00
Milli eğitim Bakanlığınca  verilen talimatlar doğrultusunda Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenler ve öğrenciler  kolları sıvayarak depremzede vatandaşların ısınma ihtiyacını karşılamak için basit odun sobası yapımına başladı. 
Üretilen sobalar  Valilik tarafından belirleyen ihtiyaç bölgelerine gönderileceği öğrenildi.
 Daha  önce Aiağa Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri pandemi zamanındaı dezenfektan ve temizlik malzemeleri üretimi yapmıştı

“9 bin 871 soba üretti.”

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı 159 mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların ısınma ihtiyacını karşılamak için 9 bin 871 soba üretti.
 Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı 159 meslek ve teknik ortaöğretim kurumu, OHAL bölgesi ilan edilen ve depremden etkilenen 10 ildeki vatandaşların ısınma ihtiyacını karşılamak için 6 bin 61'i çadır içi, 3 bin 810'u çadır dışı olmak üzere 9 bin 871 soba üretti. Sobaların bölgeye sevkiyatı en kısa sürede gerçekleştirileceği öğrenildi..

Aliağa Medya olarak  yaşadığımız bu afet sonucu yapılan yardım seferberliğinde, metal teknolojisi, tesisat ve iklimlendirme teknolojisi, elektrik elektronik teknolojisi, makine ve tasarım teknolojisi, mobilya imalat teknolojisi alanlarında bilgi, beceri ve üretim kapasitelerini kullanarak dayanışma örneği gösteren, göğsümüzü kabartan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.