15 Temmuz: Demokrasi Aşkına

15 Temmuz: Demokrasi Aşkına
Editör: Aliağa Medya
14 Temmuz 2022 - 15:13
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6’ncı yıldönümünde ‘Türkiye Aşkına’ temalı anma etkinlikleri düzenlenecek. Aliağa'daki program 15 Temmuz 2022 Cuma günü saat 10.00'da Aliağa Şehitliğini ziyaretle başlayacak. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 gecesindeki darbe girişiminin akamete uğratılmasının altıncı yıldönümünde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” çerçevesinde Aliağa'da anma programları gerçekleştirilecek. Aliağa Kaymakamlığı tarafından organize edilen programlar kapsamında ilk olarak sabah saat 10.00'da Aliağa Şehitliği ziyaret edilerek şehitlerin aziz hatırası için dualar edilecek. 

Akşam saat 20.00'den itibaren ise Aliağa Demokrasi Meydanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı başlayacak. Demokrasiyi ve Cumhuriyetimizi korumak için canını veren şehitlerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak program kapsamında Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek. Mehteran takımı tarafından Mehteran gösterileri sunulacak. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini yansıtan şiirler okunacak. Aliağa Protokol erkanı tarafından yapılacak konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması tüm Türkiye ile birlikte Aliağa Demokrasi Meydanında da yayınlanacak. Gece boyunca anma programına katılanlara ikramlarda bulunulacak. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı, gece yarısının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve kahramanlık türküleriyle son bulacak. Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonu ile 15 Temmuz'da ayrıca tüm Türkiye gibi Aliağa'daki camilerde selalar okunacak. Program dualarla son bulacak.