13. Uluslararası Robot Yarışmasında Aliağa Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi büyük başarı elde etti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB ) tarafından düzenlenen 13

13. Uluslararası Robot Yarışmasında Aliağa Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi büyük başarı elde etti.
Editör: Aliağa Medya
17 Nisan 2019 - 17:08
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB ) tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Robot Yarışması'nda, Milli Mücadele'nin başlangıcının 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Samsun'un ev sahipliğinde, 17 ülkeden 5 bin 999 yarışmacıya ait 12 farklı kategoride 3 bin 848 robot yarıştığı yarışmada  İlk defa  katılan  Aliağa Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi büyük başarı elde etti.

MEB Uluslararası Robot Yarışmasına  katılan Aliağa ilçesine temsil Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Endüstriyel robot kol projesi ile  Proje ekibi olarak ilk defa katıldıkları yarışmada toplam 112 endüstriyel robot ile yarıştığı yarışmada . 92 robotu geride bırakarak  20. olarak yarışmayı tamamladı.

Robot teknolojileri kullanma becerisi üst düzeyde olduğu belirlenen mesleki ve teknik eğitim öğrencileri geleceğin teknolojisini oluşturma ve uygulamada yeteneklerini sergileme ve karşılıklı bilgi paylaşımı ortamını elde ettiği,  Öğrencilerin projeye başlayabilmesi ve tasarımını yaptıkları robotun üretimini yapılabilmesi için okula alınan 3D yazıcı ile bütün üretimi okulda yapmalarına olanak  sağlanan yarışmaya   Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Danışmanlığını Makine Teknolojisi Öğretmeni Ümit Duran'ın gerçekleştirdiği çalışmada, Elektrik Teknolojisi öğrencisi Can İnal ve Makine Teknolojisi öğrencisi Baran Ateş   oluşan proje ekibi olarak katıldı.

2018/2019 Eğitim öğretim yılında gerçekleştirdikleri  proje çalışmaları ile kendilerine destek verilmesine devam edildiği müddetçe yeni yeni başarılara imza atacaklarını söyleyen okul Müdürü Mehmet Sıtkı Arı her  daim  kendilerine desteklerini  esirgemeyen ve cömertçe sunan  Kaymakam Erhan Günay İle Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve İlçe  Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan’a teşekkür etti.