İYİ Parti'den Akbelen direnişçisi Esra Işık'a cezaevi ziyareti
Editör: Aliağa Medya
08 Nisan 2026 - 11:30
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan ve Aliağa İlçe Başkanı Deniz Hancı, Akbelen Ormanı ve bereketli tarım arazilerini korumak için verdiği mücadele sırasında tutuklanan n Esra Işık’ı Şakran Cezaevi’nde ziyaret etti.
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı ve tarım arazilerinin korunması için yürütülen mücadelede tutuklanarak cezaevine gönderilen Esra Işık için bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret programında İl Başkanı Ülkü Doğan’a, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Deniz Hancı ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.
"Doğayı savunmak suç değildir"
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Deniz Hancı, doğa savunucularının yanında olduklarını belirtti. Hancı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Bugün, doğası için direnen, ağaçları ve yaşamı savunduğu için özgürlüğünden mahrum bırakılan Esra Işık’ı Şakran Cezaevi’nde ziyaret ettik. Gözlerinde korku değil; mücadele azmi ve umut vardı. İl Başkanımız Sayın Ülkü Doğan’ın yanında, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı olarak biz de yer aldık. Biz biliyoruz ki; doğayı savunmak suç değildir. Akbelen’de verilen mücadele sadece bir köyün değil, hepimizin geleceğinin mücadelesidir."
Mücadeleye desteklerinin süreceğini vurgulayan Hancı, "Esra yalnız değil. Akbelen yalnız değil. Bu topraklar sahipsiz değil. Doğayı korumaya, haklı mücadelelerin yanında olmaya ve sesimizi daha gür çıkarmaya devam edeceğiz" dedi.
Haber:İsmail Hakkı Ergün





