Aliağa'da Engelliler Haftası'na Özel Farkındalık Programı

Aliağa'da Engelliler Haftası'na Özel Farkındalık Programı
Editör: Aliağa Medya
13 Mayıs 2026 - 01:30
 İzmir’in Aliağa ilçesinde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında “Engelliler Haftası Farkındalık Programı” düzenlendi. Aliağa Kaymakamlığı koordinesinde ve Aliağa Atatürk İlkokulu sorumluluğunda gerçekleştirilen programda özel öğrencilerin sergilediği performanslar büyük beğeni topladı.

Aliağa Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Özel Öğrencilerden Renkli Gösteriler

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti. Etkinlik kapsamında ilçedeki farklı okulların özel eğitim sınıfları tarafından hazırlanan gösteriler sahneye taşındı.

Programda şu etkinlikler yer aldı: Toki İlkokulu öğrencisi tarafından şiir okundu.
Atatürk İlkokulu, Gazi Ortaokulu ve Mehmet Saka Ortaokulu özel eğitim sınıfları dans gösterileri sundu. Aliağa Özel Eğitim Uygulama Okulu halay, Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise halk dansları gösterisi gerçekleştirdi. Mehmet Saka İlkokulu özel eğitim sınıfı ve Aliağa Engelliler Derneği tarafından ritim gösterileri sergilendi. Şehit Bülent Yanpala İlkokulu özel eğitim sınıfı modern dans performansı sergiledi.

Ödüller Sahiplerini Buldu
Programın sonunda, hafta kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren özel öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edilen öğrencilerin mutluluğu objektiflere yansıdı.
Salondaki programın ardından gerçekleştirilen farkındalık yürüyüşü ile engelli bireylerin toplumsal yaşamdaki önemine dikkat çekildi. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber: İsmail Hakkı Ergün