İzmir ile Frankfurt arasındaki ilişkiler güçleniyor

İzmir ile Frankfurt arasındaki ilişkiler güçleniyor
08 Mart 2023 - 21:24

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Almanya’nın Frankfurt Belediyesi iki kent arasında kültürel, sosyal, ticari ve ekonomik işbirliğini artıracak “İyi Niyet Beyanı” imzaladı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, şehre gelen Almanya’nın Frankfurt Belediye Başkanı Dr. Eskandari Grünberg’i ağırladı. Ziyarette Frankfurt Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında kültürel, sosyal ve ticari-ekonomik iş birliği olanaklarının gelişmesi amacıyla “İyi Niyet Beyanı” imzalandı.
 
İlişkilerimizi güçlendireceğiz
İyi Niyet Beyanı’nın şehirlerarası ilişkilerde çok faydalı olacağına değinen Başkan Vekili Özuslu,  “Biz belediyeler olarak aramızdaki ilişkiyi güçlendirebilir ve geliştirebiliriz. Kültür, sanat, müzik, spor üzerinde aramızdaki bağı kuvvetlendirebiliriz. Biz bu işbirliğine hazırız” şeklinde konuştu.
 
İzmir mükemmel bir kent
Çok önemli bir görev için İzmir’de olduklarını dile getiren Frankfurt Belediye Başkanı Dr. Grünberg, “İzmir bir Avrupa kenti. İzmir çok mükemmel bir kent. Fikirleri güzel bir kent. Önümüzdeki yılların Türkiye açısından daha iyi olacağını biliyoruz. İmzaladığımız ‘İyi Niyet Beyanı’ çok önemli. Bu beyan işbirliklerimizin geliştirilmesi ve dostluğumuzun katlanarak artmasını sağlayacak. Bugün burada olmaktan ve sizin dostluğunuzu görmekten onur duyuyorum. Frankfurt’ta Türk kökenli 50 bine yakın vatandaşımız var. Almanya’daki Türkiye imajının değişmesi bu yaptığımız anlaşmalarla sağlanacak. Dostlukların geliştirilmesi açısından ekonomik anlaşmalar, kültürel faaliyetler, eğitim, çevre ve yardım konuları son derece önemli” diye konuştu.
 
Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Frankfurt Parlamento Başkanı Hilime Aslaner, Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Güler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ruhi Su Can Al, DİDER Frankfurt Ofis Başkanı Arif Arslaner, Frankfurt ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları da yer aldı.